Linus, de grote schrik van de Belgische online speelhallen

We ontmoeten Linus op een doordeweekse avond in een café aan Gent Zuid. Linus had ons gecontacteerd naar aanleiding van een oproep naar straffe gokverhalen. Kom maar eens je oor bij mij te luister leggen zei Linus. We begroetten elkander en namen plaats aan een tafeltje aan het raam met schuin zicht op de vooruit. Wat drink je Linus, vroeg ik hem. Voor mij een Mojito. Dat maakt de tong wat losser. Een goed idee, zei ik en ik bestelde prompt twee Mojitos. Linus, is dat je echte naam, vroeg ik hem. Neen, natuurlijk niet maar de naam is geschikt om mijn verhaal met de wereld te delen. Wat is er dan zo bijzonder aan jouw gokverhaal, vroeg ik hem. Wel, zei Linus, ik verdien mijn geld met het spelen van dicegames. Hoe bedoel je vroeg ik hem, je werkt niet? Neen antwoordde hij, ik trek elke maand 800 euro leefgeld. En ik ben helemaal niet van plan om nog veel te werken maar daarover later meer. Je kunt wel begrijpen dat ik hier niet zomaar te koop wil lopen met mijn naam. Nu, hoe verdien ik dat geld met het spelen van dicegames.

Wel, ik heb een speciale truc. Ik kan je er het één en het ander over zeggen. Wat ik doe, ik stort alleen op een online site als ik een bonus krijg. Dus ik moet altijd extra geld krijgen. Nu heb ik een prachtig systeem waar ik wel 20 accounts beheer en ik hou precies bij, bij welk casino ik op een bepaald moment de beste bonus krijg. Daar ga ik dan gaan spelen. Het was ooit anders, maar ik heb mijn lesje geleerd. Het komt erop neer dat als ik bijvoorbeeld 200 euro stort, dat ik dan altijd 300 of 400 euro heb om mee te spelen. Nu dat is echt wel het geld dat ik nodig heb om te spelen want ik speel altijd op de grootste stakes. Kom bij niet af met stake 1 of 2, dat is één euro of twee euro per spel. Ik speel minimaal op stake 10 en het liefst van al eigenlijk op stake 25€. Dat is 25€ per spel Op welke dicegames speel je dan, vroeg ik hem. Wel, ik kijk altijd op www.pitboss.be wat voor bonussen er zijn. Kijk daar maar eens rond, dan zal je wel zien welke dicegames ik allemaal speel. Je weet nu ook al dat ik altijd stort als er een bonus te verdienen is. Dat wil zeggen dat ik dan onmiddellijk met dat geld speel, neen, dat geld mag voor mij gewoon op die account blijven staan tot ik mijn moment gekomen acht. Zo bouw geld op die 20 accounts op. Het liefst heb ik op alle accounts zeker 1.000 euro staan. Ondertussen hou ik de zogenaamde leaderboards van verschillende sites in de gaten. Op deze leaderboards verschijnen de grote winnaars. Ondertussen weet ik wel welke spellen populair en waar veel op wordt gespeeld. Als er een tijdje geen grote winnaars zijn op één van die populaire spelen dan acht ik mijn moment gekozen. Ik ga er tegenaan.

Als ik aan een dicegame begin, dan stort ik 10 keer de stake waarop ik ga spelen. Dat wil zeggen dat ik als ik geen enkele keer binnen ben, dat ik toch 10 keer kan duwen. 10 keer maar ook niet meer of niet minder. Dit aantal geeft de kans aan de bak om te geven en als hij dat niet van plan is, dan beperk ik mijn verlies. Dus in de praktijk stort ik dan bijvoorbeeld 250 euro op een spel waarop ik aan stake 25 euro kan spelen. Als het niks is, dan stop ik. Als ik win dan hou ik telkens een limiet in het oog. Stel dat ik zou stijgen naar 1.000 euro dan ga ik niet meer onder de 900€ zaken. Als ik dus niet blijf winnen dan haal ik af aan 900 euro. Dit proces kan ik tot 4 keer per dag doen op één van de spellen die al een tijdje geen groot bedrag meer uitbetaald hebben. Op die manier win ik elke maand zeker 5.000 euro. Je moet wel weten dat ik daarvoor meer dan 10 sites in de gaten hou en soms per dag 20 keer 250 euro riskeer. Ondertussen hanteer ik dit systeem al meer dan 2 jaar, waardoor ik toch ruim 100.000 euro aan de kant heb staan. Nu, het is niet altijd zo geweest. Ik weet nog in het begin toen ik begon, maakte ik een account op één van de Belgische sites en kreeg 20€ gratis. Hiermee steeg ik naar 200€ maar verloor het weer allemaal in een paar uur. Ik had de smaak te pakken en opende een nieuwe account op mijn naam. Opnieuw kreeg ik 20€ en wist te stijgen naar 2.000€. Tijd voor een reisje dacht ik en wilde het geld afhalen, maar ik werd teruggefloten. Er werd mij gezegd dat het verbonden is om verschillende accounts op je naam aan te maken. Ik kon fluiten naar mijn 2.000€. Ik had ergens wel een klik gemaakt: dit wilde ik doen. Dicegames spelen voor geld! Vanaf toen ging het snel. Ik opende een account bij één van de grootste sites van België en had al vlug door dat hetzelfde spel de ene keer zeer goed kon geven en de andere keer bijna niks. Door toeval, mijn internetverbinding viel eens uit, merkte ik dat een uurtje een enorm verschil kon maken.

Het viel mij op dat je eigenlijk al vlug doorhad als het een goede sessie zou worden. na een paar keer bankroet te gaan, had ik mijn systeem uitgedokterd. De volgende maanden gingen ongelofelijk goed. Ik had verschillende maanden van meer dan 10.000€. Elke kans die ik had, nam ik aan om te spelen. Op een bepaald moment stond ik 50.000€ in de plus op die bepaalde site. Ik werd steeds correct uitbetaald maar er werd mij gemeld dat ik niet meer toegelaten was tot de site. Ze wilden mij niet meer als klant. Sinds dan ben ik een systeem beginnen opstellen met meerdere accounts. De helft van mijn familie is lid van de Belgische sites. Bovendien heb ik bijvoorbeeld op elke site een account in de plaats van op één.

En word je dan eigenlijk niet opgeroepen door de VDAB om aan de slag te gaan. Je bent toch bekwaam om te werken. Ja, dat gebeurt wel eens maar over de jaren heen heb ik mijn trucs geleerd. Meestal word ik aangepakt voor mijn flirtgedrag. Sexuele intimidatie of ongepaste intimiteiten noemen ze dat dan. Ik ga je vertellen hoe dat kwam. Mijn laatste vaste werk was in Antwerpen. Het bedrijf was vlak naast de privéwoning van mijn baas en zijn vrouw. Ik had al gemerkt dat hij en zijn vrouw niet de beste relatie hadden. Toen ik er een aantal jaar werkte, kregen wij ook een sleutel van de garage. De drank werd er gestockeerd en het gebeurde af en toe dat ons gevraagd werd om wat drank op te pikken. Nog wat later wisten we waar de reservesleutel van het huis lag. Er werd mij af en toe gevraagd om met de hond te gaan wandelen of zo. Een paar keer raakte ik aan de praat met zijn vrouw en ik voelde dat ze klaar was om eens goed gepakt te worden. Nu, net toen het interessant begon te worden, werd ik op de bureau van de baas verwacht. Wat volgde was een tirade. We begonnen mekaar uit te schelden en zijn net niet op de vuist gegaan. Ik kreeg mijn ontslag. Erna heb ik hem dubbel en dik terug gepakt. Ik had toch niks te doen na mijn ontslag dus begon ik zijn vrouw wat te volgen. We begonnen een onstuimige relatie die toch wel drie maanden duurde. Tijdens die drie maanden had ik heel wat foto’s en filmpjes gemaakt. Tussen ons ging het niet blijven duren maar ik merkte dat zij mijn oude baas zeker ging verlaten. Ze had gezien dat er nog veel plezier te maken was, en dat lukte zeker niet met hem. Ik hielp het lot een beetje door anoniem een paar naaktfoto’s door te sturen naar hem. Een week of twee later hoorde ik dat ze uit elkaar waren. Als toetje heb ik dan tijdens zijn jaarlijks verlof nog in zijn bed gaan kakken. Ik had gelijktijdig ook een reisje gepland met een aantal vrienden en vertelde ze al door te rijden naar Frankrijk. Een van hen had mijn gsm bij en ik zei hem om iemand te bellen eens ze in Frankrijk waren. Zelf bleef ik nog in België, pikte de reservesleutel van het huis van mijn ex-baas op en drong door tot in de slaapkamer. Daar heb ik een goede drol gelegd en zijn bed weer mooi toegedekt. Even later zat ik ook in de trein naar Frankrijk. Sinds dat werk, heb ik overigens nooit langer dan week ergens gewerkt. Ik zorg er wel altijd voor dat ik op één of andere manier niet moet blijven.

Maar Linus, wat is je droom dan eigenlijk, vroeg ik hem. Ik wil nu nog een jaar of 10 geld pakken en op kosten van de staat leven, zei hij. Daarna ga ik me ergens een café of zo kopen in een warm land en steek ik er wat personeel in. Heb je al een idee waar dat mag zijn, vervolgde ik. Ja, natuurlijk, maar dat ga ik niet aan jouw neus hangen, antwoordde hij. Wees maar gerust, het is een paradijs.

 

 

Een rare kwast die Linus, maar hij lijkt zijn zaakje wel voor elkaar te hebben.